Lastepidu

peopood | 4. nov. 2021

Korralda lastepidu, mis jääb meelde alatiseks! 🙂

Mäletate veel aega, kui olite ise lapsed? Seda elevust, kui sünnipäev oli lähenemas. Seda ootust, ärevust, põnevust. Tunne nagu ühel päeval aastas (no tegelikult kahel, jõulud on ka ikkagi imede aeg ju) oleks kõik võimalik, nagu kohe-kohe algaks muinasjutt, kus sina oled peategelane.

Nüüd vanematena on meie töö teha nii palju, kui meie võimuses, et meie laste lapsepõlv oleks muinasjutuline. Sest laps saab olla vaid korra, need maagilised mälestused aga jäävad meiega igaveseks. Säraküünlad, tordivulkaanid, ekstravagantne hulk õhupalle ja teised peodekoratsioonid- aitavad luua unustamatu ja vägeva peopäeva.

Mõtleme siis korra- kuidas peaks täie mõistuse ja rahu juurde jäädes, korraldama ühe meeleoluka ja meeldejääva sünnipäeva peo.

  1. Pane paika aeg.
  2. Vali välja peo teema.

Kas sünnipäevalaps armastab printsesse või autosid? Piraate või ükssarvikuid? On ta lihtsalt suur roosa värvi lembeline või tulevane kosmonaut? Peopoe kodulehel on mugavalt teemad juba kategooriatesse jagatud, vaata äkki leiad inspiratsiooni hoopis siit: https://peopood.ee/temaatika/

  1. Vali asukoht ja tuleta meelde kõik, keda tarvis kutsuda, tee kutsed ja jaga need laiali.

Koha valikul on oluline arvestada kutsutavate külaliste arvuga. Kui pidu jääb pereringi, siis on säästlik ja hubane pidu kodus korraldada. Kui on aga plaanis kutsuda ka lasteaia-/koolikaaslased võiks kaaluda mängutuba, batuudikeskust, puhkemaja, seiklusparki, RMK piknikuplatsi või hoopis koduhoovi.

Kui on selge, kus ja millal lastepidu toimub, on õige aeg mõelda kutsetele. Peopood tuleb siingi appi: vali kutsed siit. Paljud lähevad lihtsama vastupanu teed ja saadavad kutsed laiali infotehnoloogia abil, kuid meie oleme veendunud, et meeldejäävam ja personaalsem on siiki paberkandjal, käest-kätte ulatatud kutse. Noorema sünnipäevalapse puhul oleks mõistlik märkida kutsele ka vanema kontaktid, kuhu küsimustega saab pöörduda ning palve anda oma osalemisest eelnevalt teada, siis oskad toitlustusega arvestada.

  1. Planeeri toitlustus.

Laste sünnipäeva või lastepeo puhul tasub meeles pidada: mitte üle pingutada- neil pole palju tarvis, nende prioriteet on mängida ja hullata, mitte pikas lauas istuda. Lastele oleks mõistlik ette valmistada suupisted, mida saaks hoo pealt suhu pista ja edasi mängida- tikuvõileivad, dipiga juurviljad jms. Taldrikudtopsidsuupiste topsidsalvrätidkõrred ja isegi laudlinad saad endale meelepärase teemaga mugavalt Peopoe lehelt välja valida.

  1. Telli või valmista peo kaunistused.

Õhupallid on sünnipäeva lahutamatu osa, iga laps rõõmustab õhupallide üle. Peomütsid ja -maskid tekitavad kindlasti elevust. Ruumi saab kaunistada dekoratsioonidega ja tordilt ei tohiks puududa tordiküünlad, erilisema tulemuse saab tordivulkaaniga.

  1. Vali välja mõni mäng ja valmistu ette.

Kui lastepidu toimub koduhoovis, siis võiks saada vaieldamatuks hitiks batuut, mille saab laenutada. Kui peol on mõni teema, siis võib proovida mängu(d) siduda teemaga, näiteks piraadid on teada-tuntud aardejahtijad, printsessid aga kirglikud ehtijad ja kaunistajad.

  1. Loo omale eelnevalt nimekiri asjadest, millega ja millal pead tegelema sündmuse päeval.

Selleks, et tähtsal päeval oleks kõik meeles ja poleks tarvis muretseda millegi unustamise pärast, on hea mõte luua omale eelnevalt ’to do list’ asjadest nagu *korja vanaema peale, *too kook ära, *võta kaasa suur kauss popkorni jaoks, *osta marker topside märgistamiseks jne.